Почетна

 

 

Владата објави централна веб страница koronavirus.gov.mk за сите информации за КОВИД-19

2 април 2020

Владата на Република Северна Македонија објави нова централна веб-страница за сите официјални информации поврзани со справувањето со коронавирусот на којашто ќе се објавуваат мерките, препораките и вестите од институциите.

Премиерот Спасовски и министерката Апостолска: Американската компанија „Теламон“ ги препозна одговорните и стимулативни политики на Владата

04 март 2020

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, придружуван од министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска, директорот на Царинската управа, Ѓоко Танасоски и градоначалникот на Општина Гази Баба, Борче Георгиевски, ја посети американската компанија „Теламон“ и се запозна со нивните тековни активности и производни капацитети во нашата земја, во кои се произведуваат кабли за автомобилската индустрија.

Министерот д-р Бардуљ Даути во службен состанок со преставници од компанијата ГЕС

 21 Февруари, 2020

 Министерот задолжен за привлекување на странски инвестиции во Владата на Република Северна Македонија, г. Бардуљ Даути, на   ден 21 Февруари 2020 во 14 часот во салата 117 на Владата на РСМ имаше средба со претставниците на компанијата ГЕС од Каиро,   Египет кои потпишале договор за инвестирање во индустриската зона во Скопје во 2016 год.

Апостолска на македонско-бугарски бизнис форум: Економијата поставена на цврсти темели, компаниите се повеќе инвестираат и растат

28 февруари 2020

Mинистерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес учествуваше на „Бугарско-македонскиот бизнис форум – Заедно можеме повеќе“ кој се одржа во Куманово, на кој беа присутни претставници на бизнис заедниците од Северна Македонија и Бугарија, градоначалникот на општина Куманово, Максим Димитриевски, амбасадорот на Република Бугарија во Република Северна Македонија, Ангел Ангелов, како и претставници на државни и локални институции.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна